Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

ACTIC mitjà C7

No description
by

telecentre Tic

on 21 February 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of ACTIC mitjà C7

Competència 7
Tractament de les dades M1 L'“OpenOffice.org Base” és un programa del tipus de Base de Dades Relacional té la funció d'expressar grans quantitats de dades, llistats d'informació estructurada en forma de taules, amb files (registres) i columnes (camps).
Aquest programa és de lliure distribució, permet crear un fitxer d'extensió .ODB, que seria l'equivalent al MDB del programa Microsoft Access. Video tutorial http://vimeo.com/4415486 M2 Les taules són l'element principal del programa Open Office Base. La funció principal de les taules és la d'emmagatzemar la informació. Podem triar diferents camp per a cada un dels registres, ens mostrarà les opcions en la part inferior per cada un d'ells. Cal tenir les tauler ben relacionades per poder treballar bé amb la base de dades M3 Podem treballar amb la informació de les taules mitjansant:
Ordenació d’informació a taules segons un criteri
Recerca d’informació a les taules
Filtrar registres segons un criteri
Amagar columnes de dades M4 Les consultes són unes preguntes que fem a la base de dades (taules) i que es desen per utilitzar-les més endavant. La resposta anirà depenent les variacions que vagin tenint les dades.

Per tant, l'espai que ocupen no és molt, comparat amb les taules que són les que realment contenen la informació. Podem treballar amb la informació del les consultes mitjansant:
Ordenar dades
Consultes amb criteri múltiple: "I" lògic i "O" lògics
Consultes amb camps calculats
Consultes d'agrupació de dades
Modificar el format dels camps d'una consulta M5,6 Un formulari és la funció del qual és mostrar el contingut de les taules o d'altres dades per pantalla amb un format visual més còmode i agradable per a l’usuari.

Si tenim que modificar un formulari, podem modificar-ne el contingut amb la seva edició. Hi podem accedir des de la finestra principal dels formularis, fent clic amb el botó secundari del ratolí i triant l'opció Edita. En un formulari podem fer:
Desplaçar i eliminar registres
Afegir imatges
Afegir objectes al formulari
L’assistent d’informes
Creació d'etiquetes a partir dels informes
Modificar el disseny d’informes M7 Segons l'Agència Catalana de Protecció de dades, apdcat totes les persones tenim el dret fonamental a la protecció de les nostres dades personals, en tant que es tracta d'informació que no pertany a qui la gestiona, sinó al titular de les dades :

Control del que es fa.
Saber qui té les dades.
De quina informació disposen.
Finalitat.

Cal conèixer la legislació vigent enfront la protecció de dades per generar la base de dades. L'APDCAT Són totes les dades referents a la nostra persona que ens identifiquen o ens poden arribar a identificar: nom, cognoms, DNI, adreça postal i electrònica, número de telèfon, característiques físiques, veu, fotografies o altres imatges, l'origen racial o ètnic, la salut i la vida sexual, i les que revelen la ideologia, l'afiliació sindical, la religió i les creences.
Aquestes dades es consideren sensibles i estan especialment protegides per la llei.

Els drets d'un usuari sobre les seves dades són :

Dret a ser informat.
Drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició (Drets ARCO).
Dret a revocar el consentiment.
Dret de consulta al Registre.
Dret d'impugnació de valoracions.
Dret a la indemnització. Tot responsable de fitxer haurà de registrar a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades Oscar Sanromà
Full transcript