Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Alkohol

No description
by

Victor Hinge

on 1 December 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Alkohol

Alkohol Hvad er alkohol? Alkohol består af stoffet Ethanol (C2H5OH). Det specielle ved alkohol er, at stoffet kan blandes med både fedt og vand. Derudover er molekylet meget lille. Disse to ting gør, at alkohol kan trænge ind i kroppens celler og skade organerne, hvis man overdriver med at drikke alkohol. Det er ikke så godt for unge, fordi i dag drikker rigtigt mange unge det.

Det kemiske navn for alkohol er ethanol eller ethyl-alkohol.
Ethanol dannes ved en naturlig gæringsproces, hvor gær omdanner f.eks. frugtsukker, rørsukker eller sukker i kornsorter til alkohol.
sukker → energi + alkohol + kuldioxid

Ethanol er blevet produceret og forbruges af mennesker i årtusinder, ilt, gære og destillere alkohol drikkevarer. Det er en klar brændbar væske, som koger ved cirka 80° C, det bruges som et industrielt opløsningsmiddel, bil brændstof, og råmateriale i den kemiske industri. Fremstilling af alkohol Alkohol fremstilles af en gæringsproces der ikke får nok ilt. Gærcellerne vil ”spise” det det sukker der er i væsken.

Opstilling:

Først skal man bruge en kolbe, derefter skal du tilsætte 250 ml lunkent vand (H2O) ned i kolben. Derefter skal du tilsætte 50 g gær og sukker ned i det lunkne vand og lade det stå at gære i 1-2 uger. Under processen ledes der luftarter. I gæringsprocessen dannes der også CO2 – kuldioxid, som reagere med vandet og bliver til kulsyre. Efter de 1-2 uger, er man klar til at destillere en alkohol på cirka. 10-12 %. Destillering alkohol Destillation er at fraskille to stoffer fra hinanden, destillation har været kendt i mange hundrede år og det har været udnyttet til destillation af parfume og fremstilling af stærke alkohol.
Adskillelsen foregår ved at opvarme blandingen i en beholder, (i min forklaring bruger jeg ethanol) ethanol og vand blandes i en kolbe og jeg varmer det op til 80 grader som skal holdes der, fordi ethanol fordamper ved 80 grader, mens vand først fordamper ved 100 grader. Ethanolen fordamper, men fortættes i reagensglasset i det kolde vand. Efter destillationen kan man lave et forsøg med den ethanol man har producerede, hvis man kan antænde det med ild, er alkoholprocenten over 50 % i forhold til vandet. Opsætning af destillation: En kolbe spændes fast og derpå bliver der sat en prop med to huller på, i det ene hul bliver der sat et termometer og det andet hul bliver der sat et bøjet glasrør. Det bøjede glasrør forbindes med en slange til et andet glasrør, der sættes ned i reagensglas (glasrøret skal være 3-4 cm over reagensglassets bund). Reagensglasset er taget ned i bægerglas med koldt vand til at køle stoffet ned, som kommer fra kolben. Perspektivering I gamle dage lavede mange folk selv øl til husbehov som fx øl. Men kvaliteten var ikke så god og var forskellig på grund af at man endnu ikke kendte til meningen af renlighed og at temperaturen var noget man følte sig frem til. Carlsberg som brygger øl til lande spredt over hele verden. Verden havde den fantastiske intelligens til at opfinde carlsberg-gæren. Det blev opfundet ved at tilfælde hvor Carlsberg havde øl syge, hvor en ansat fandt ud af at der var flere slags svampe i gæren. En vild-gær og en kultur-gær. Vild-gæren var årsagen til øl sygen mens kultur-gæren var ideel til at brygge øl på. Den ansatte ved navn Emil Christian Hansen adskilte bagefter en gærcelle fra kultur-gæren og ved hjælp af sukker dannede han den gode gær til at brygge på. Det kaldes rendyrkning og har haft store betydninger for Carlsberg da det var en helt unik form for gær. Denne gær der blev dannet den gang tilbage i 1800-tallet bruger Carlsberg stadig som gærkulturen til brygge processen i dag. Det kan lade sig gøre fordi gær er en levende organisme som formere sig og danner nye gærceller.
Full transcript